Atenţionare de călătorie pentru români: Ploi abundente şi vijelii în Grecia

sursa foto: newsdiaspora

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde vineri şi sâmbătă sunte aşteptate ploi abundente, grindină şi vijelii, în special în regiunile din centru, nord şi vest.

Potrivit MAE, Serviciul Naţional de Meteorologie elen (EMY) a emis o prognoză meteo de fenomene extreme, pentru perioada 2-3 septembrie, în special în regiunile din centrul, nordul şi vestul Republicii Elene.

Vineri, fenomenele meteo se vor manifesta în regiunile Macedonia, Epir, Tesalia şi nordul insulelor din Marea Ionică.

Sâmbătă, vor fi afectate estul şi centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Tesalia, regiunea Tracia, insulele Sporade şi insulele din nordul Mării Ionice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.