De Revelion, staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporție de 90%

sursa foto: pixabay

Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate cu ocazia Revelionului în proporţie de 90%, iar temperaturile ridicate din prima zi a acestui an au făcut ca turiştii să iasă la plimbare, susţin reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului, Prahova (APDT Prahova), conform Agerpres.

„La Sinaia, Gondola Carp a avut programul cu publicul de la ora 9:30 în zilele de 30, 31 decembrie, 2 ianuarie 2023 şi de la ora 10:00 în ziua de 1 ianuarie 2023 şi a funcţionat până la 16:30, iar Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) a avut program cu publicul de la 9:00 în zilele de 30,31 decembrie şi 2 ianuarie 2023 şi de la ora 10:00 în ziua de 1 ianuarie 2023 şi a funcţionat până la 17:00”, se menţionează în comunicat.

Conform unui comunicat al APDT Prahova, la Azuga, turiştii au putut schia pe pârtia artificială.

„Este singura staţiune de pe Valea Prahovei unde se poate schia. Mulţi turişti au venit să se bucure de zăpadă, iar cei mai curajoşi au început lecţiile de schi şi snowboarding. La costurile unei zile de schi sau snowboarding în Azuga se mai adaugă şi cartela pentru instalaţiile de transport pe cablu. Un schi pass valabil o zi întreagă costă 170 de lei pentru adulţi şi 120 de lei pentru copii”, subliniază reprezentanţii Asociaţiei.

Potrivit acestora, prima zi a lui 2023 a părut mai degrabă o zi de mai, temperaturile ridicate au făcut ca turiştii să iasă la plimbare, unii au preferat traseele montane, alţii au preferat să iasă la terase în oraş.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT.

APDT Prahova este membru în consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD, şi, de asemenea, membru fondator şi vicepreşedinte FAPT.