Ea este românca sfâșiată de rechin în Egipt. Este din Suceava și lucra la Direcția Generală a Finanțelor Publice

sursa foto: suceava-smartpress.ro

Românca ucisă de un rechin în stațiunea egipteană Hurghada, în Marea roșie, este din Suceava și a lucrat la Direcția Generală a Finanțelor Publice. O cheamă Roxana Donisan și avea 40 de ani.

Monitorul de Suceava arată că femeia își cumpărase două sejururi în Egipt, dorind să petreacă o vacanță mai lungă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis ieri un comunicat în care arată că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt: „În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”.

Comunicatul MAE conține și o recomandare către cetățenii români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop touristic, să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.