Furtunile din ultimele 24 de ore au făcut ravagii în cinci județe din țară

sursa foto: pixabay

Furtunile din ultimele 24 de ore au produs efecte în 15 localităţi din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Mureş şi Timiş, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 25 de curți, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

De asemenea, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 11 imobile (8 blocuri, 2 case și o instituție publică), cât și pentru degajarea a 32 copaci, fiind afectate 7 autoturisme.

O situație deosebită s-a înregistrat în județul Arad, unde pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu provocat de un fulger la un acoperiș de casă din localitatea Pecica. Nu au fost înregistrate victime.

Joi dimineața, se intervine pentru degajarea de arbori căzuți pe carosabil în municipiul Timișoara.

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 73 de incendii, precum și în alte 164 intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma evenimentelor rutiere, o persoană și-a pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, 1.193 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.