‘Gata Oricând!’, cel mai așteptat film românesc, lansat de 1 decembrie / VIDEO

sursa foto: agentia de presa

Filmul „Gata Oricând!” este una dintre cele mai așteptate producții cinematografice autohtone. Filmul spune povestea adevărată petrecută în timpul Primului Război Mondial, când cercetașii și locuitorii din Târgu Jiu au apărat orașul de invazia armatelor germane.

De Ziua Națională, 1 Decembrie, în cinematografe se lansează filmul istoric „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, regia Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș. „Eroii de la podul Jiului” este prima parte din trilogia „Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial. Este clasificat cu AG.

În dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armata germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în graba pe comisarul orașului Ioan Popilian și împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar permis armatei germane să oprească retragerea armatei române.

Un film după o întâmplare reală.