Inspectorii școlari generali, convocați la minister. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

sursa foto: gov.ro

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru o informare cu privire la condițiile care trebuie asigurate în școli pe perioada sezonului rece.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”, a anunțat luni Sorin Cîmpeanu.

Conform acestuia, Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

Ministrul susține că nu se justifică sub nicio formă inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

„Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a mai transmis ministrul Educației.

Acesta arată că proiectul „România Educată” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.