Mare-i grădina Domnului: Preotul Calistrat, acuzat că a bătut două femei, în curtea bisericii / Cum se apără acesta

sursa foto: digi24.ro

Două femei îl acuză pe preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni că le-a bătut în curtea bisericii.

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că atât ea cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaş de cult. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale”, au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Preotul susţine că cele două femei l-ar fi agresat pe el, una chiar l-a împins şi a căzut pe trotuar.

Mai mult, zice preotul Calistat, este vorba de „două copile nemăritate care au puţină isterie”, a replicat el, joi, la bzi.ro.

„Mare problemă nu s-a întâmplat”, spune părintele.

El susţine că una dintre femei i-a pus piedică lui şi a căzut cu genunchiul pe trotuar.

„Apoi pe una dintre ele am împins-o de umăr. I-am luat telefonul şi l-am aruncat”, continuă preotul Calistrat.

Preotul vine cu propria variantă şi spune că i-a zis paznicului să le dea afară.

De asemenea, spune că de fapt cele două femei au mai venit şi au produs violenţă în biserică.

„Când m-am dus să vorbesc cu ele paşnic, ele au luat-o cu isteria. Le-am explicat că nu au voie să filmeze că e obiectiv protejat (referire la manastire – n.r.), nu au voie să agreseze lumea, că e biserică şi nu au voie să agaseze. Şi au scos telefonul să mă filmeze.

Şi când să îl iau, cealaltă mi-a pus piedică şi m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară.

Fetele acestea sunt două copile nemăritate care au, zic eu, părerea mea, deviaţie de comportament sau puţină isterie, cum spunem noi în termeni populari”.

Părintele Calistrat, care este urmărit pe Facebook de sute de mii de oameni și are și canal de YouTube, a devenit cunoscut în toată țara după ce, la începutul pandemiei, când bisericile au fost închise, i-a îndemnat pe enoriași să vină „măcar o oră” la slujba de Înviere.