Mii de copii așteaptă să fie adoptați. Gabriela Firea, veste grozavă pentru părinții care vor să facă un gest nobil

sursa foto: pixabay

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că din cei peste 47.000 de copii din sistemul de protecţie specială, aproape 6.000 sunt adoptabili şi aşteaptă doar familia potrivită. „Părinții adoptatori nu vor mai fi obligați să vină la “ghișeu” pentru documente, iar totul va fi digital, online”, precizează Firea.

„Adopția este unul dintre cele mai nobile gesturi pe care le pot face oamenii. Dragostea nu ține cont de ADN, etnie sau culoarea părului. Fiecare copil merită iubire, o casă și o familie care să-i îndrume în viață.
Astăzi, 2 Iunie, este Ziua Națională a Adopției. Profit de ocazie să vă spun că adopția este singura șansă pe care o au mii de copii aflați în grija statului pentru a crește cu iubirea unei mame și a unui tată.
Din cei peste 47.000 de copii din sistemul de protecție specială, aproape 6.000 sunt adoptabili. Așteaptă doar familia potrivită.
Procesul de adopție a fost mult simplificat și va deveni mai ușor o dată cu noul sistem informatic prin care modernizăm sistemul de protecție a copiilor. Părinții adoptatori nu vor mai fi obligați să vină la “ghișeu” pentru documente, iar totul va fi digital, online. Un pas imens pentru acest proces complex.
Doar anul trecut, au ajuns în familii iubitoare aproape 1.600 de copii, un record pentru ultimii 20 de ani.
Copiii sunt viitorul nostru bun și luminos. Cu toții au dreptul să trăiască și să crească alături de o familie”, scrie Firea pe Facebook.