Ministerul Educaţiei descurajează trecerea unităţilor de învăţământ la ‘orarul de iarnă’: ‘Orice minut de școală contează’

sursa foto: digi24.ro

Ministerul Educației a transmis marți că descurajează practicile unităților de învățământ care trec la „orarul de iarnă” și reduc durata orelor și a pauzelor.

„În fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP: <În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar>. Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată”, transmite Ministerul Educației.

Astfel, Ministerul Educației arată că date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, „orice minut” de școală contează.

„Am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”. Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare”, mai arată Ministerul Educației.