Nicușor Dan, prima ieșire publică după tragedia de la Lacul Morii: ‘Ne confruntăm cu o provocare nouă. Avem un val de câini abandonați’

sursa foto: digi24

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat luni, într-o conferință de presă, că „valul de câini din București reprezintă o provocare nouă”. Este prima ieșire publică după tragedia de la Lacul Morii care a avut loc în urmă cu nouă zile.

„Ne confruntăm cu o provocare nouă. Avem un val de câini abandonați” a început primarul Nicușor Dan conferința de presă de astăzi.

„Vreau să-i asigur pe bucureșteni că nu-i vom sancționa înainte de a le oferi posibilitatea de a microcipa și de a steriliza gratuit câinii pe care îi au în proprietate. Există chiar în aceste zile o nouă campanie de microcipare și sterilizare gratuită și nu vom sancționa decât pe acei proprietari care se opun microcipării și sterilizării conform legii”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, primarul Dan a anunțat că nu vor mai fi tolerate cazurile în care câinii de pe proprietăți sunt lăsați să iasă pe domeniul public.

„Să nu mai tolerăm proprietățile curți, șantiere, firme care au câini și care-i lasă să iasă”, a precizat Nicușor Dan.

O femeie care alerga în zona unui lac din Sectorul 6 al Capitalei a murit în urmă cu nouă zile. Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că aceasta a fost muşcată de câini.