O nouă zi, o nouă percheziție la Primăria Iași – 30 de persoane vor fi aduse la audieri

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, pun în aplicare, miercuri, 24 de mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale.

„Activităţile se desfăşoară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism”, a precizat Poliţia Română.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi duse, pentru audieri, 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracţională.

Acţiunea beneficiază de sprijinul brigăzilor şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, Suceava, Vaslui şi Botoşani, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.