Percheziții de amploare! Fraudă de 1,5 milioane de euro în schema de ajutor de stat pentru firme din timpul pandemiei

sursa foto: playtech.ro

Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, anunță Poliția Română.

Activitățile se desfășoară la sediul unei instituții publice, la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale. Cercetările se fac în cadrul unui dosar penal de obținerea ilegală de fonduri și neglijenţă în serviciu.

Anchetatorii cred că șapte societăți comerciale au obținut ajutoare financiare fraudând schema de stat aplicată în perioada pandemiei.

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în anul 2021, 7 societăți comerciale, care desfășoară activități în domeniul alimentației publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naționale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăților care au fost afectate de pandemia COVID – 19”, anunță Poliția Română.

Anchetatorii au mai stabilit că societățile nu au îndeplinit „toate condițiile de eligibilitate prevăzute de Ordonanța de urgență nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, și ar fi obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile, în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro.”