Prefectul Toni Greblă lansează o acţiune de control în zona lacurilor Străuleşti şi Plumbuita

sursa foto: revista 22

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, va începe o acţiune de control în zona lacurilor Străuleşti şi Plumbuita, iar verificările vor continua ulterior şi în perimetrul celorlalte lacuri bucureştene.

Conform unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului, după numeroase sesizări ale bucureștenilor prefectul Capitalei, Toni Greblă, a decis să declanșeze o acțiune de control în perimetrul lacurilor din București.

Astfel, prefectul a convocat o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Comisariatului municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov – București, ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti și ai Poliției Locale a Municipiului București.

S-a stabilit că acțiunea de control va începe luni, 22 august în zona lacurilor Străulești și Plumbuita și va continua în perimetrul celelalte lacuri bucureștene.

Obiectivele acțiunii de control declanșate de prefectul Capitalei sunt verificarea calității apei din lacurile bucureștene, gestionarea deșeurilor din perimetrul acestora, traseele apelor reziduale/menajere, existența eventualelor deversări accidentale de substanțe și respectarea de către agenții economici din zonă a legislației în vigoare.