Primul oraş din România care va avea taxi aerian. Care va fi cel mai scump zbor

sursa foto: playtech.ro

Primul taxi aerian din Europa de Est se înfiinţează în Satu Mare. Cei care vor să ajungă mai repede în Ungaria, Slovacia, Ucraina sau alte oraşe din România îşi vor putea comanda, printr-o aplicaţie, în loc de maşină… avion. Cel mai scump zbor ar costa 200 de euro.

„În ultimii ani am făcut foarte multe călătorii în Franţa, la Paris, acolo se practică foarte mult zborurile acestea de agrement. E un pic anormal să parcurgi un traseu de 150 de km în 3-4 ore sau chiar mai mult”, a declarat Mihai Pătrașcu, director Aeroport Satu Mare, potrivit Observatornews.ro.

Proiectul va fi finanțat din fonduri ale UE, 90%, iar 10% vor veni din partea județului, a mai spus directorul Aeroportului din Satu Mare. El a precizat că acest serviciu va funcționa ca aplicațiile de ridesharing existente deja în țara noastră.

Pentru cel mai scump zbor ar trebui să scoateți din buzunar 200 de euro, dar dacă sunt mai mulți pasageri care merg în aceeași direcție, atunci veți putea împărți suma finală.

„Va fi o bursă de transport aerian. Sigur că vorbim de ceva privat într-o primă fază. Pe de o parte vor fi înregistrate avioanele sau aeronavele care doresc să fie implicate în program. Iar pe de altă parte sunt nevoile de călătorie ale pasagerilor sau ale doritorilor”, a mai spus Mihai Pătrășcanu.

Românii se vor putea bucura de acest taxi aerian din toamnă sau cel mai târziu din primăvara anului 2023. Până acum au fost găsite 30 de astfel de aparate de zbor care ar putea fi folosite pentru acest proiect.

„Mi-a plăcut ideea domnului director de la început, de când mi-a împărtăşit-o. Ăsta va fi viitorul. Trăim în secolul vitezei, secolul 21, asta este nevoia”, a declarat Dumitru Tănase, manager aerodrom Bistrița Năsăud.