Prințul Paul, prins la Paris! Autoritățile încep procedurile de extrădare

sursa foto: antena3.ro

Paul de România, dat în urmărire în decembrie 2020 după ce a fugit din țară, a fost prins la Paris. Anunțul a fost făcut luni de către ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Ca urmare a activităților de cooperare între Poliția română și cea franceză, Prințul Paul al României a fost depistat și retinut la Paris. În continuare se defășoară acte procedurale în vederea aducerii acestuia în țară”, a spus Bode.

În 2020, ÎCCJ a pronunțat sentința definitivă în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar Prinţul Paul a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare. După pronunțarea deciziei de condamnare, polițiștii au mers la locuința lui Paul al României, din centrul Capitalei, pentru a-l duce la penitenciar, însă nu l-au găsit acasă. De atunci, el era dat în urmărire internațională și căutat de Poliția Română.

Urmează ca în Franța să se desfășoare un proces de extrădare, un judecător fiind cel care stabilește dacă prințul Paul va fi predat autorităților române.