România, patru medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică. Nicolae Ciucă: ‘Avem cea mai bună echipă din Europa şi a doua la nivel mondial’

sursa foto: Nicolae Ciucă/ Facebook

Premierul Nicolae Ciucă subliniază că performanţa elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022) este remarcabilă şi arată, încă o dată, valoarea şcolii româneşti. Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică.

„Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022)! Avem cea mai bună echipă din Europa şi a doua la nivel mondial! Calde felicitări tuturor! Performanţa lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul naţional de matematică, ne arată încă o dată valoarea şcolii româneşti, a dascălilor cu vocaţie şi a elevilor orientaţi spre excelenţă, dar şi nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educaţie”, afirmă Nicolae Ciucă, luni, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit premierului, reforma educaţiei, a cărei implementare se pregăteşte la nivelul Guvernului, vine să valorifice „integrarea acestor minţi strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaştere, cercetare şi inovare”.

„Noile legi aflate acum în consultare publică, parte a pachetului „România Educată”, sunt orientate spre două obiective majore. Pe de o parte, susţin performanţa şi excelenţa şi, în egală măsură, asigură acces la educaţie fiecărui copil din România, potrivit abilităţilor şi potenţialului fiecăruia”, a subliniat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă arată că schimbarea cea mai importantă pe care o introduce proiectul de ţară „România Educată” este să pregătească tinerele generaţii pentru a răspunde transformărilor sociale dinamice şi economiei viitorului.

„Încurajăm însuşirea competenţelor digitale şi antreprenoriale, spiritul civic, creativitatea şi deprinderea de a învăţa continuu. Sunt elemente absolut necesare pentru ca actuala generaţie de elevi să se integreze în societatea bazată pe cunoaştere a următorilor ani, într-o economie competitivă şi o piaţă a muncii în continuă dinamică”, a mai afirmat Ciucă.

Olimpiada Internaţională de Fizică a fost organizată online de Elveţia şi a reunit 369 de concurenţi.