Scandal: Acuzații de homosexualitate și pedofilie la adresa unor înalți prelați. Călugărul-amant susține că e mână în mână cu procurorii

Biserica Ortodoxă este zdruncinată, în ultima perioadă, de un șir de scandaluri de natură sexuală care par să nu se mai termine. După cazul preotului Visarion Alexa, cercetat penal pentru hărțuire și agresiuni sexuale, în urma depozițiilor a 6 femei, a apărut cazul deputatului Aurel Bălășoiu, exclus recent din PSD pentru suspiciuni de pedofilie. Așa zisul călugăr care îi era amant lui Bălășoiu de câteva luni, a ieșit public cu o serie de declarații foarte dure la adresa unor înalți prelați ai BOR. Cristi Călin susține că, de 10 ani, strânge dovezi pentru a demonstra că în sânul bisericii se petrec fapte reprobabile, orgii homosexuale, sub oblăduirea sau chiar cu participarea unor preoți de rang înalt. Printre numele cunoscute menționate de „călugărul-amant” se află IPS Teodosie, PS Visarion, episcopul de Tulcea și episcopul Calinic al Argeșului. Cristi Călin declară că a înmânat deja procurorilor toate dovezile pe care le are – materiale video, înregistrări audio și fotografii. Falsul călugăr, care ar fi fost infiltrat în adunările neortodoxe ale clericilor, spune că a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie după ce a reclamat că a fost victima unei tentative de hărțuire sexuală. Despre episcopul de Tomis, Teodosie, Călin a sugerat că ar avea o relație nepotrivită cu șoferul său, mult mai tânăr, ba chiar că ar fi asistat fără reacție la scena unui sărut între respectivul șofer și deputatul Bălășoiu. Arhiepiscopia Tomisului neagă acuzațiile și cere dovezi. Dovezile sunt așteptate și de către Patriarhia Română.

Într-un interviu acordat România TV, călugărul -amant spune că își dorește curățarea bisericii și că va colabora cu procurorii în acest sens. El a fost martor și în procesul fostului episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, acuzat de abuzuri sexuale asupra elevilor de la seminarul teologic.

Iată câteva din declarațiile călugărului-amant, Cristi Călin:

„Am fost o victima a acestui sistem de cand eram student la facultatea de Teologie mi s-a propus un raport sexual cu staretul, am refuzat si am fost exmatriculat, nu am mai avut voie sa studiez la nicio facultate de Teologie din Romania in continuare. Timp de 10 ani am fost marginalizat, umilit, alungat, amendat, daca vreti.”

„Nu este o razbunare, nu este, razbunarea ar fi daca eu urmaream anumite scopuri, dar eu nu am urmarit nimic. In primul rand eu am urmarit binele acestui baiat (n.r. – celălalt bărbat pe nume Cristi care apare în înregistrările cu deputatul Bălășoiu), ca nu poti lasa acel copil, e un copil, 22 ani, in momentul in care episcopul Visarion l-a violat, l-a nenorocit ca si om, ca si barbat, pentru ca el in continuare practica homosexualitatea.” De menționat că și episcopul Visarion a negat aseară acuzațiile într-un comunicat de presă, considerându-le frustrări ale unui fost student exmatriculat.

„Este un fel de miscare civica de a scoate in evidenta homosexualii din biserica. Care conduc biserica si ei nu au niciun fel de treaba cu Dumnezeu. in momentul in care tu practici homosexualitatea sau, mai rau de atat, esti pedofil si violezi copii poti sa mai fii tu slujitorul bisericii, poti sa mai iei tu decizii in numele lui Hristos? Poti sa mai fii tu suveran si cuvantul tau sa valoreze viata a sute de oameni?”

Cum a ajuns în anturajul deputatului Bălășoiu: „un om din anturajul lor, nu din anturajul lui Teodosie, ci din anturajul domnului Balasoiu. Facand parte din anturajul domniei sale, am cules tot ce inseamna infromatii, detalii, poze, bineinteles trimise de el, nu furate sau facut altceva. Si atunci in momentul in care am sesizat ca se comit infractiuni am sesizat organele competente pentru a se dispune masurile.”

Pe 28 septembrie, falsul călugăr a depus un denunt pe numele Episcopului Visarion de la Tulcea pentru relatii sexuale cu minori.

„Inteleg ce inseamna o plangere sau un denunt penal. In momentul in care faci o plangere iti asumi ca exista riscul. Asadar am depus o singura plangere. Exista un singur dosar.”