Curtea de Apel Bucureşti amână pentru a patra oară verdictul în dosarul Colectiv / UPDATE

sursa foto: pixabay

UPDATE 9.30 – Curtea de Apel București a amânat, vineri, pentru 3 mai decizia definitivă în dosarul Colectiv.

*
Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să se pronunţe în dosarul Colectiv. La ultimul termen, din 3 martie, pronunțarea a fost amânată.

Prima instanță, Tribunalul București, a dat sentințe grele, cu executare. Instanţa s-a pronunţat în 16 decembrie 2019, când a fost condamnat și fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la 8 ani şi 6 luni.

Foştii patroni ai clubului Colectiv, George Anastasescu Costin Mincu şi despre Paul Gancea, au primit, în primă instanţă, pedepse de câte 11 ani şi opt luni de închisoare.

De la decizia Tribunalului București până în prezent, Cristian Popescu Piedone a candidat din nou şi câştigat votul bucureştenilor pentru a fi primar la Sectorul 5.

În urma incendiului din Clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane. Apoi au murit mulţi dintre răniţii internaţi. Numărul victimelor a ajuns la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. După un an şi 9 luni de la tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.