Europa, la un pas de revolte populare majore, avertizează un înalt oficial de la Bruxelles

Până la 1 noiembrie, cetățenii europeni trebuie asigurați că nu vor suferi de frig la iarnă, altminteri există riscul unor revolte populare de proporții, a avertizat comisarul european Frans Timmermans, într-un interviu pentru The Guardian.

Vicepreședinte al Comisiei Europene, Timmermans se teme că Europa ar putea fi sfâșiată de un conflict major dacă nu se vor găsi soluții în privința prețurilor ridicate ale energiei. El se așteaptă la o „răscoală populară” sau chiar la o rebeliune. Deși e responsabil cu tranziția verde, Timmermans îndeamnă țările europene să se întoarcă la cărbune, considerat cea mai poluantă formă de energie.

„Dacă oamenii vor suferi de frig în această iarnă pentru că nu își vor permite să aprindă un foc, vor exista consecințe imprevizibile și asupra crizei climatice. (…) Sunt în politică de suficient de mult timp , mai bine de 30 de ani, ca să știu că oamenii sunt îngrijorați doar de situațiile de criză imediată, nu de cele pe termen lung. Iar dacă nu vom ști să gestionăm situația actuală, nici pe termen lung nu vom reuși „, a spus Timmermans.