Avertisment de la Casa Albă: Rusia schimbă tactica, pregătește un nou plan de atac

sursa foto: foreign policy

Rusia intenţionează să desfăşoare zeci de mii de militari în estul Ucrainei, în timp ce atenţia lumii este îndreptată către ororile lăsate în urmă de retragerea rusă, este de părere consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan.

„În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război pentru a se concentra pe estul şi părţile din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului”, a declarat Sullivan într-o conferinţă susţinută la Casa Albă.

„Forțele armate ruse, pornind doar de la principii umane, le cere unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor teritoriale de apărare și mercenarilor străini să oprească ostilitățile de la 06:00, ora Moscovei, pe 5 aprilie, pentru a salva civilii.” a spus şeful Centrului Naţional de Control și Apărarea Federaţiei Ruse, Mihail Mizintsev.

Potrivit acestuia, formațiunilor ucrainene din Mariupol li s-a cerut „să depună armele și să plece pe traseul convenit cu partea ucraineană în direcția Zaporojie către teritoriile controlate de Kiev”. „Toți cei care depun armele au garantată păstrarea vieții”, a spus Mizintsev.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.