Volodimir Zelenski se va adresa Consiliului de Securitate al ONU, unde se va discuta despre masacrul de la Bucha. Rusia neagă acuzațiile

sursa foto: digi24

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că se va adresa astăzi, pentru prima dată, Consiliului de Securitate al ONU, informează Reuters.

Sesiunea de astăzi a Consiliului de Securitate urmează să ia în considerare acuzațiile ucrainenilor privind uciderea civililor de către soldații ruși la Bucha, la nord-vest de Kiev, în urma descoperirii a sute de cadavre, unele legate și împușcate de la mică distanță.

Zelenski, vizită surprinză la Bucea: ‘Ştim că mii de persoane au fost ucise şi torturate, membre rupte, femei au fost violate şi copii ucişi’

Rusia a negat categoric acuzațiile, calificându-le drept „provocări” și spune că va prezenta Consiliului de Securitate „dovezi” că forțele sale nu au fost implicate în atrocități.

Liderul ucrainean a vorbit deja prin legături video inclusiv în Congresul SUA, Parlamentul britanic și Parlamentul European.

„Aș dori să subliniez faptul că suntem interesați de o anchetă cât mai completă și mai transparentă, ale cărei rezultate vor fi cunoscute și explicate întregii comunități internaționale”, a spus Zelenski în discursul său video de marți dimineața.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.