Coreea de Nord ameninţă SUA cu războiul nuclear. Kim Jong Un: ‘Aproape că nu există cale de întoarcere’

sursa foto: digi24

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat joi că țara sa este pregătită să-și mobilizeze arsenalul nuclear și să se opună Americii, criticându-l în același timp pe noul președinte sud-coreean, Yun Suk Jul, pe care l-a avertizat că aduce situația în pragul războiului.

„Forțele noastre armate s-au pregătit în detaliu să răspundă oricărei crize, iar apărarea noastră nucleară este pregătită să se mobilizeze rapid, să acționeze cu precizie și în timp util”, a spus Kim, citat de Al Jazeera.

De asemenea, el l-a avertizat pe președintele sud-coreean Yoon Seok-yel că armata sud-coreeană va fi ștearsă dacă va face o „încercare periculoasă” de a lovi Coreea de Nord.

„Dacă regimul sud-coreean și huliganii militari se gândesc să ne atace militar și cred că pot neutraliza sau distruge preventiv o parte din puterea noastră militară, pe baza anumitor mijloace sau metode militare, se înșeală”, a declarat liderul nord-coreean.

Kim Jong Un a făcut aceste remarci în timpul unui discurs care marchează cea de-a 69-a aniversare a armistițiului din Războiul Coreean, care a lăsat din punct de vedere tehnic Nordul și Sudul încă în război, potrivit agenției de presă KCNA, din Coreea de Nord.