Donald Trump a anunțat că va face un ‘mare anunț’ săptămâna viitoare

sursa foto: news.sky.com

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat luni că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, afirmând, la un miting politic desfășurat luni în Ohio, că va face un „mare anunț” pe 15 noiembrie.

„Voi face un anunț foarte mare marți, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida”, a declarat Trump în fața susținătorilor la un miting pentru candidatul republican la Senatul SUA J.D. Vance, înaintea alegerilor de marți, informează Mediafax.

Fostul președinte a refuzat să dea detalii, spunând că nu a vrut să „distragă atenția de la alegerile foarte importante, chiar critice, de mâine”.

Marți, americanii votează în cadrul unor alegeri care ar putea duce la câștigarea de către republicani a controlului asupra uneia sau ambelor camere ale Congresului.

Previziunile electorale spun că republicanii vor câștiga probabil aproximativ 25 de locuri în Camera Reprezentanților cu 435 de locuri, mai mult decât suficient pentru a obține majoritatea. Analiștii au declarat că republicanii ar putea, de asemenea, să câștige singurul loc de care au nevoie pentru a obține controlul Senatului.

Sugestia lui Trump că va candida pentru a doua oară la Casa Albă a venit după un discurs în care l-a criticat pe președintele Joe Biden și a spus că Statele Unite sunt o „națiune în declin” sub conducerea acestuia.

„Suntem o națiune care nu mai este respectată sau ascultată nicăieri în lume. Suntem o națiune care, în multe privințe, a devenit o glumă”.

Anterior, luni, Biden a avertizat că o victorie republicană ar putea slăbi instituțiile democratice ale țării.

„Astăzi ne confruntăm cu un punct de inflexiune. Știm în sinea noastră că democrația noastră este în pericol și știm că acesta este momentul vostru de a o apăra”, a declarat Biden în fața unei mulțimi de la Bowie State University, un colegiu din afara Washingtonului.