Ucraina, deschisă la negocieri cu Rusia. Principala condiție impusă lui Putin

sursa foto: stirileprotv

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat marți că principala condiție pentru reluarea negocierilor cu Rusia este restabilirea integrității teritoriale a țării.

Danilov a mai spus că Ucraina are nevoie de „garanția” unor sisteme moderne de apărare aeriană, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

„Rusia, negocieri. Principala condiție a președintelui Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale ucrainene. Garanție – apărare aeriană modernă, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie – măsuri proactive. Rachetele rusești trebuie să fie distruse înainte de lansare în aer, pe uscat și pe mare”, a scris Danilov pe Twitter.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni că este deschis la discuții cu Rusia, dar numai dacă este vorba despre negocieri „autentice” care să restabilească granițele Ucrainei, să îi acorde compensații pentru atacurile rusești și să îi pedepsească pe cei responsabili de crime de război.

Zelenski a făcut aceste remarci la câteva zile după apariția unui articol în Washington Post care cita surse americane, potrivit cărora conducerea SUA îi cere Ucrainei să dea un semnal de disponibilitate pentru discuții. Americanii s-au declarat îngrijorați de faptul că, dacă ar părea prea intransigentă, puterea de la Kiev ar putea să își afecteze argumentele pentru a obține sprijin internațional.