Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru COVID din SUA

sursa foto: pixabay

Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutorare pentru cei afectați de COVID din SUA, începând din 2020, a declarat Secret Service, conform Reuters, scrie Mediafax.

Secret Service a refuzat să ofere detalii suplimentare, dar a confirmat un raport al NBC News care a afirmat că echipa de hackeri chinezi care ar fi responsabilă este cunoscută în cadrul comunității de cercetare în domeniul securității sub numele de APT41 sau Winnti.

APT41 este un grup de infractori cibernetici care a efectuat un amestec de intruziuni cibernetice susținute de guverne și sustrageri de date financiare, potrivit experților.

Mai mulți membri ai grupului de hackeri au fost puși sub acuzare în 2019 și 2020 de către Departamentul de Justiție al SUA pentru spionarea a peste 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicații, firme de social media și dezvoltatori de jocuri video.

„În mod regretabil, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferită de a face China sigură pentru infractorii cibernetici, atât timp cât aceștia atacă computere din afara Chinei și fură proprietate intelectuală utilă pentru China”, a declarat la vremea respectivă fostul adjunct al procurorului general Jeffrey Rosen.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.