Țara care a interzis oficial sexul în afara căsătoriei. Măsura îi vizează inclusiv pe străini

sursa foto: pixabay

Parlamentul indonezian a aprobat marţi un nou cod penal care interzice sexul în afara căsătoriei, cu o pedeapsă de până la un an de închisoare. Controversata măsură îi vizează inclusiv pe străini, ceea ce ar putea afecta turismul într-una dintre marile destinații de vacanță ale lumii, scrie Reuters.

De asemenea, noul cod le interzice cuplurilor necăsătorite să locuiască împreună.

A fost adoptat cu sprijinul tuturor partidelor politice și în ciuda avertismentelor grupurilor de afaceri că ar putea speria turiștii și ar putea dăuna investițiilor.

Cu toate acestea, codul nu va intra în vigoare timp de trei ani pentru a permite elaborarea regulamentelor de implementare.

În prezent, Indonezia interzice adulterul, dar nu și sexul premarital. Legile includ, de asemenea, interzicerea magiei negre, insultarea președintelui sau a instituțiilor statului, răspândirea opiniilor contrare ideologiei statului și organizarea de proteste fără notificare.

Proiectul anterior al acestui cod urma să fie adoptat în 2019, dar a declanşat proteste la nivel naţional, zeci de mii de persoane participând la demonstraţii. Mulţi protestatari, mai ales studenţi, au ieşit în stradă în oraşele din Indonezia şi au avut loc confruntări cu forţele de ordine în capitala Jakarta.