Lavrov spulberă zvonurile legate de starea de sănătate a lui Putin: ‘Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană semne ale vreunei boli’

sursa foto: digi24

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a susținut duminică seară că președintele rus Vladimir Putin nu este bolnav, așa cum se speculează. Acesta a făcut afirmațiile în cadrul postului de televiziune francez TF1.

De la începutul invaziei în Ucraina, mai multe surse au susținut că liderul de la Moscova ar fi grav bolnav și ar urma să treacă printr-o intervenție chirurgicală. Cea mai recentă dezvăluire aparține unui agent FSB care a descris starea liderului rus ca fiind „o formă severă de cancer care progresează rapid”.

Întrebat despre zvonurile care circulă privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin, Lavrov a declarat că acesta nu prezintă niciun simptom în acest sens.

„Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecţiuni”, a spus acesta.

„Îl puteţi vedea pe micul ecran, puteţi citi sau asculta discursurile lui”, a adăugat el.

„Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conştiinţa lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt”, a mai spus Serghei Lavrov.