Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful securității din Harkov

sursa foto: capital.ro

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că l-a demis șeful regional al serviciului ucrainean de securitate (SBU), transmite CNN.

„Harkov a suferit lovituri teribile din partea ocupanților”, spune liderul ucrainean.

„Rusia a pierdut deja nu numai bătălia pentru Harkov, nu numai bătălia pentru Kiev și pentru nordul țării noastre. Ea și-a pierdut propriul viitor și orice legătură culturală cu lumea liberă”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Deși a lăudat autoritățile din Harkov, președintele Ucrainei a afirmat: „Din păcate, nu pot spune același lucru despre conducerea locală a SBU (serviciul ucrainean de securitate, n.r.)”.

Cu această ocazie, el a anunțat că l-a demis pe șeful regional al SBU, „care nu a lucrat pentru a proteja orașul din primele zile ale invaziei pe scară largă și s-a gândit doar la el personal”.

Potrivit președintelui ucrainean, „o treime din regiunea Harkov încă este sub ocupație” rusă. Volodimir Zelenski a promis că va fi eliberat „întregul teritoriu”.

Revenind la situația luptelor din Donbas, Zelenski a precizat că au fost afectate 90% dintre locuințele din Severodonețk.

„Capturarea Severodonețk este o sarcină fundamentală pentru contingentul ocupant. Iar lor nu le pasă câte vieți vor plăti pentru a această încercare de a ridica drapelul rusesc”, a mai declarat Volodimir Zelenski.