Papa Francisc, declarație controversată: ‘A fi homosexual nu este o infracțiune’

sursa foto: digi24

Papa Francisc califică drept „nedrepte” legile care incriminează homosexualitatea, spunând că Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt ei, iar episcopii catolici trebuie să le primească în biserică pe persoanele LGBTQ. „A fi homosexual nu este o infracțiune”, a spus Papa Francisc într-un interviu acordat The Associated Press (AP).

Papa Francisc a spus că unii episcopi catolici susțin legi care incriminează homosexualitatea sau care discriminează comunitatea LGBTQ. El a afirmat că trebuie să aibă loc „un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea fiecăruia”. „Acești episcopi trebuie să treacă printr-un proces de schimbare și să folosească tandrețea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi (…)A fi homosexual nu este o infracțiune (…) Toți suntem copii ai lui Dumnezeu și Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și pentru puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea noastră”, a adăugat Papa Francisc în interviul acordat AP.

Legile care incriminează homosexualitatea sunt comune în Africa și în Orientul Mijlociu și datează din perioada colonială britanică sau sunt inspirate de legea islamică. Unii episcopi catolici le-au susținut cu fermitate ca fiind în concordanță cu învățătura Vaticanului, în timp ce alții le-au calificat drept o „încălcare a demnității umane”.