Zelenski aruncă în aer negocierile de pace: ‘Nu mă interesează să mă întâlnesc cu Putin’ / Reacția Kremlinului

sursa foto: digi24

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă într-un interviu acordat Sky News şi difuzat joi că nu este interesat de vreo întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin în vederea unor negocieri de pace.

Întrebat dacă Războiul din Ucraina poate fi rezolvat prin negocieri de pace cu Putin, Zelenski răspunde că ”nu mă interesează, Nu mă interesează să mă întâlnesc, nu mă interesează să vorbesc” cu liderul de la Kremlin.

”După ce a invadat la scară largă (a Ucrainei), pentru mine Putin este un nimeni”, a declarat Zelenski, întrebat dacă este prea târziu de negocieri de pace.

Şeful statului ucrainean subliniază că Rusia înregistrează pierderi mai mari decât Ucraina. ”În est, ei (ruşii) pierd un număr mare de oameni, un număr uriaş, dar nu le pasă. Ei nu număr oamenii, asta e realitatea. Noi le numărăm oamenii”, declară el.

Zelenski a aflat în timpul acestiui interviu, filmat miercuri, că Germania a decis să trimită Ucrainei tancuri de luptă de tip Leopard 2, după mai multe săptămâni de presiuni asupra berlinului.

Zelenski a declarat este ”foarte mulţumit”, dar a subliniat că termenul de livrare este ”critic”. Zelenski nu este pe potriva lui Putin, consideră Kremlinul. El nu a rezolvat problema Donbasului şi nu a respectat Acordurile de la Minsk, pentru că ”se pregătea de război”, acuză Peskov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu se ridică la nivelul omologului său rus Vladimir Putin, apreciază joi Kremlinul, relatează CNN.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a răspuns astfel unei întrebări despre faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat postului britanic Sky News că nu este ”interesat” să se întâlnească cu omologiul său rus Vladimir Putin în vederea unor negocieri de pace.

”Noi ştim cu ce promisiuni a fost ales Zelenski preşedinte. Nu estev deloc greu să ne amintim de ele şi să le amintim celor care au votat cu el în Ucraina”, a declarat Peskov în această conferinţă de presă telefonică.

”El (Zelenski) nu a rezolvat problema Donbasului, nu a respectat Acordurile de la Minsk, iar pe deasupra, aşa cum s-a dovedit, el nu avea de gând să le respecte, se pregătea de război”, a apreciat Peskov.

”Prin urmare, ca să spunem aşa, el a încetat de mult să mai fie un posibil adversar al lui Putin”, a subliniat Peskov.