Prințul Charles va fi încoronat! Sub ce nume va domni fiul reginei Elisabeta a II-a

sursa foto: digi24

La o zi de la moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, familia regală urmează dogmele monarhiei și îl va încorona pe noul rege. Fiul cel mare al defunctei regine va deveni regele Charles al III-lea.

Există, de asemenea, un nou titlu pentru soția lui Charles, Camilla, care devine regina consoartă.

În vârstă de 73 de ani, Charles este cel mai în vârstă membru al familiei regale britanice care a urcat vreodată pe tronul Regatului Unit.

După moartea reginei Elisabeta a II-a, în Marea Britanie au fost activate operațiunea London Bridge şi „Operaţiunea Unicorn”. Operaţiunea UNICORN este un protocol stabilit în acest caz, cel în care suverana și-a dat ultima suflare în Scoţia.

Printre aletele, operațiunea prevede suspendarea imediată a lucrărilor în Parlamentul Scoţian, timp de cel puţin 6 zile, pentru a da timp autorităților să se pregătească pentru înmormântarea de stat. Palatul Holyrood, Catedrala Saint Giles și Parlamentul Scoțian vor fi în centrul evenimentelor.

Prima dată, sicriul reginei va fi depus la Palatul Holyrood, apoi în Catedrala St Giles, unde va fi oficiată o slujbă. După ceremonie, sicriul va fi transportat la Londra cu trenul și va fi întâmpinat de primul ministru și de miniștrii cabinetului.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la capela memorială Regele George al VI-lea, alături de părinții ei, în Castelul Windsor. Funeraliile Reginei vor avea loc peste 10 zile.