Răsturnare de situație în cazul accidentului aviatic în care au murit 132 de oameni în China. Ce spun anchetatorii americani

sursa foto: digi24

Datele de zbor obținute din una dintre cutiile negre recuperate de pe avionul China Eastern Airlines, care s-a prăbușit cu 132 de persoane la bord, arată că cineva din cabina de pilotaj a produs intenționat accidentul aviatic, notează Wall Street Journal, care citează persoane familiarizate cu evaluarea preliminară a oficialilor americani.

Un oficial de la compania aeriană Western a declarat, pentru Reuters, că atenția anchetatorilor este acum pe acțiunile echipajului, după ce investigația preliminară nu a găsit indicii despre o defecțiune tehnică. Compania Boeing, producătorul aeronavei, a refuzat să comenteze și a redirecționat întrebările către autoritățile chineze.

Jurnaliștii WSJ, citând oficiali americani, susțin că zborul China Eastern 5375, pe drumul său de la Kunming la Guangzhou, a fost prăbușit intenționat. Încă nu se știe cine este vinovatul, dar investigațiile continuă. Anchetatorii americani cred că cineva de la bord a deturnat avionul, fiind catalogat cel mai mare dezastru aerian din China ultimelor decenii.

Înregistratoarele de zbor au fost recuperate și trimise în Statele Unite pentru analiză. Datele arată că cineva – posibil un pilot sau pasager care a pătruns în cabina de pilotaj – a dat ordin să intre cu avionul în munții din Guangxi. Potrivit oficialilor americani, concluzia lor este susținută de faptul că anchetatorii chinezi nu au indicat până acum vreo problemă cu aeronava sau comenzile de zbor care ar fi putut cauza prăbușirea.