Vladimir Putin l-a felicitat pe Viktor Orban pentru victoria în alegeri

sursa foto: digi24

Președintele Rusiei l-a felicitat luni pe premierul ungar Viktor Orban pentru victoria sa în alegerile legislative, exprimându-şi speranţa într-o consolidare a legăturilor dintre Moscova şi Budapesta, a transmis Kremlinul.

„Şeful statului rus s-a declarat convins că, în ciuda unei situaţii internaţionale dificile, dezvoltarea viitoare a legăturilor bilaterale şi a parteneriatului (între Moscova şi Budapesta – n.r.) va corespunde intereselor popoarelor rus şi ungar”, a transmis preşedinţia rusă într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a obținut, duminică, al patrulea mandat consecutiv și a afirmat, în discursul de victorie, că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se numără printre adversarii săi, alături de “birocraţi de la Bruxelles” şi de media internaţională.

De la începutul invaziei ruse din Ucraina, Viktor Orban a refuzat să livreze arme Kievului şi să ia în considerare sancţiuni care i-ar priva pe unguri de petrolul şi gazul din Rusia. De altfel, Viktor Orban și Vladimir Putin au relaţii amicale de mai mult timp, deși Ungaria este și membru UE, și NATO. La începutul lunii februarie, Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova, afişându-şi apropierea de liderul de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.