Ziua Independenței Ucrainei, sunt așteptate atacuri rusești feroce. Avertismentul SUA

sursa foto: pixabay

Ucrainenii marchează miercuri 31 de ani de când s-au eliberat de Uniunea Sovietică, în ceea ce va fi cu siguranță o zi de sfidare a războiului de șase luni al Kremlinului pentru a supune din nou țara, relatează Reuters.

Ziua Independenței Ucrainei cade la aniversarea a șase luni de la invazia Rusiei din 24 februarie și va fi marcată sub amenințarea atacurilor de pe uscat, din aer și de pe mare. Adunările publice sunt interzise în capitala Kiev.

În semn de sfidare, guvernul a așezat în centrul Kievului carcasele tancurilor și vehiculelor blindate rusești arse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat marți cu privire la posibilitatea unor „provocări rusești respingătoare”, iar autoritățile au îndemnat populația să ia în serios avertismentele de raid aerian.

„Luptăm împotriva celei mai teribile amenințări la adresa statalității noastre și, de asemenea, într-un moment în care am atins cel mai mare nivel de unitate națională”, a declarat Zelenski.

Statele Unite au informații potrivit cărora Rusia își intensifică eforturile de a lansa lovituri împotriva infrastructurii civile și a instalațiilor guvernamentale din Ucraina în zilele următoare, se arată într-un comunicat emis marți de Ambasada SUA la Kiev.

Loviturile rusești în Ucraina reprezintă o amenințare continuă la adresa civililor și a infrastructurii civile.

Prin urmare, Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetățenii americani să părăsească Ucraina acum, folosind opțiunile de transport terestru disponibile în mod privat, dacă acest lucru este sigur.