Carmen Brumă, avertisment pentru femeile care țin o anumită dietă: ‘Nu este neapărat o metodă de slăbire, chiar dacă funcționează’

sursa foto: bzi

Carmen Brumă trage un semnal de alarmă pentru femeile care țin dieta postului intermitent și transmite că programul alimentar care alterează perioadele de luat masa cu cele de post, poate duce la consecințe.

„Foarte important mi se pare faptul că de vreo 30 de ani mă mențin, că asta este o piedică, e o problemă pentru cei care slăbesc. Şi asta este cea mai proastă variantă pe termen lung. Slăbitul și îngrășatul. Yo-Yo Dieting cum se numește, pentru că îţi crește foarte mult grăsimea din interiorul abdomenului”, a spus Carmen Bruma pentru Antena 3.

Vedeta a precizat că atunci când „dai jos și masă musculară, dai jos conținut intestinal, dai apă, dar când te îngrași o faci exclusiv cu grăsime și treptat ajungi să fi din ce în ce mai pufos.”

Carmen Brumă spune despre această dietă că „nu este neapărat o metodă de slăbire” și a explicat ce riscuri prezintă această dietă tot mai cunoscută.

De exemplu, un prim risc ar fi faptul că există posibilitatea să scadă fertilitatea.

„În special femeile e bine să aibă grijă la această fereastră de restricție calorică, la această bucată de timp în care nu mănâncă, între 12-14 şi 16 ore e recomandabil, pentru că în cazul femeilor există niște hormoni cheie în ovulație”, a spus vedeta la Antena 3.

„Peste 48 de ore apare și scăderea metabolismului și scăderea masei musculare. Nu este neapărat o metodă de slăbire acest intermittent fasting, chiar dacă funcționează.
Din păcate, e folosit acest intermittent fasting ca un fel de panaceu universal. Dacă ai ovar polichistic fă intermittent fasting (…).Toată lumea ține pentru orice boală și este folosit ca și tratament, lucru deloc recomandabil”, a mai spus Carmen Brumă.

Carmen Brumă a dezvăluit și ce trebuie să fie luat în calcul atunci când alegi o cură de slăbire.

„Sunt în mod evident foarte multe diete care te duc la pierdere de kilograme. Ce mi se pare mie important este cu ce rămâi după aceste diete. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi să sintetizăm niște criterii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când îți alegi cura de slăbire ar fi următoarele:

să nu excludă grupe alimentare majore
să nu-ți creeze carențe în organism
să-ți ofere nivelul de energie necesar astfel încât să-ți poți desfășura viața
să-ți ofere o soluție pentru după ce termini cura de slăbire.
Nu poți să te joci de-a slăbitul-îngrășatul, pentru că este cea mai proastă variantă pentru sănătate”, a spus Carmen Brumă

„Dacă noi pur și simplu am respecta aceste două mecanisme pe care ni le-a dat natura, senzația de foame și senzația de sațietate, astea sunt cele mai bune formule de calcul, dacă tu ți-ai respecta foamea și sațietatea, nu ai avea niciodată probleme cu greutatea”, a mai spus Carmen Brumă.