Bubuie cazurile COVID-19 în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat luni că în ultima săptămână s-au înregistrat 7,726 de cazuri de COVID-19. Acest bilanţ este cu 80% mai mare faţă de săptămâna anterioară, când au fost 3.974 de cazuri.

„În ultima săptămână, s-au înregistrat aproape 8 mii de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri”, a anunțat Rafila.

Ministrul Sănătății a prezentat și situația din spitale: „În unitățile sanitare de profil, numărul persoanelor infectate este de 922. La ATI sunt internate 52 de persoane”.

O veste bună este numărul de decese mic, a spus Rafila.

„Numărul de decese, din fericire, rămâne mic. 16 decese pe parcursul unei săptămâni”, a precizat ministrul.

Alexandru Rafila a anunțat că în perioada următoare este estimată o creștere a numărului de cazuri de Covid.

„Estimăm o creștere în perioada următoare fără să avem însă posibilitatea unei predicții extrem de riguroase, avem totuși două scenarii: unul, în care vârful acestui mini-val sau val, o să vedem în funcție de numărul de cazuri, o să fie undeva între 7 și 10 august, cea de-a doua variantă, mai puțin optimistă, în care vârful acestui val va fi spre sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Ministrul susține că în vârful valului se estimează circa 70.000 de cazuri săptămânal, ceea ce înseamnă 10.000 zilnic.

„Din ceea ce am citit și pentru alte state, prezumția este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârșitul lunii iulie. Știți bine că noi avem un decalaj de 2 săptămâni față de restul UE și din cauza asta un scenariu rezonabil probabil că o să fie între 14 și 21 august”, a mai spus ministrul Sănătății.