Directorul Protecției Consumatorului, bănuit de luare de mită. Percheziții ample ale DNA la ANPC

Paul Anghel, director ANPC

Procurorii DNA efectuează percheziții la Agenția pentru Protecția Consumatorului din București după ce mai mulți agenți economici s-au plâns, din 2018 încoace, că li s-ar fi cerut mită ca să fie lăsați să funcționeze. Controalele îl vizează chiar pe directorul general al instituției, Paul Anghel.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare). În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis oficial DNA.

ANPC a dat asigurări că întreaga instituție se pune la dispoziția DNA și manifestă toleranță zero la corupție.

”În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, la sediul central al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției nu face niciun fel de comentariu referitor la această situație. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituției se defășoară sub semnul repectării prevederilor legale, integrității și toleranței zero față de corupție. În acest context, întregul personal al ANPC este la dispoziția DNA și oricăror alte instituții ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalității și stabilire deplină a adevărului”, transmite instituția.

Totuși, președintele ANPC, Horia Constantinescu, îi ia apărarea directorului Paul Anghel. „Vom afla exact despre ce e vorba. În primul rând e un bun profesionist, a avut o bună relație cu direcția de control. Din punctul meu de vedere, am avut foarte multe de învățat de la el, este cel mai vechi comisar pentru că el a fost comisar înainte de toate. Cu siguranță lucrurile vor fi transmise când vom afla mai multe. Niciodată nu am primit vreo plângere împotriva lui”, a declarat Horia Constantinescu.