ANAF i-a luat în colimator pe stomatologi: ‘Se ajunge și la controale mai devreme sau mai târziu’

sursa foto: profit.ro

Șeful Fiscului Lucian Heiuș a declarat joi că medicii stomatologi vor primi scrisori de informare din partea ANAF pentru a declara toate veniturile. El solicită pacienților să ceară bonuri fiscale.

„Nu ascund că identificăm și suntem în faza finală de analiză pentru a identifica și alte domenii unde activează persoane fizice și care au un grad mare de neconformare. Discutam cu directorii mei o informare că există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încercam să facem niște ghiduri, să includem și acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenție și de informare și, inevitabil, se ajunge și la controale mai devreme sau mai târziu”, a spus Lucian Heiuș.

El spune că și pacienții trebuie să solicite bon fiscal, „așa cum este normal când pătesc sume de bani”.

De asemenea, președintele ANAF spune că există un grad mare de neconformare a declarării veniturilor în rândul celor care închiriază locuințe „cu ziua” prin intermediul platformelor online.

„Este un fenomen, iar aici suntem în discuții avansate pentru a încerca să găsim mecanisme pentru a încerca să descoperim și pe cei care închiriază cu ziua prin platfome, pentru că și acolo există un risc de neconformare la declararea veniturilor”, a mai spus Heiuș.