Anunț așteptat de milioane de români. Când vor putea fi folosite tichetele pentru încălzire

sursa foto: gov.ro

Tichetele cu ajutor pentru încălzire ar putea fi folosite începând cu 20 februarie, a anunțat miercuri premierul Nicolae Ciucă. Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului se află un proiect de OUG pentru clarificarea procedurilor și mecanismelor pentru acordarea acestor tichete.

„Avem o ordonanță de urgență foarte importantă, prin care MIPE vine și clarifică, asigură procedurile și mecanismele prin care toți cetățenii care au fost încadrați în componenta de sprijin pentru termie să poată să beneficieze de acești bani. Este vorba despere clarificarea modului în care se stabilește locul unde vor fi asigurate aceste tichete, în localități care nu au reușit încă să finalizeze nomenclatorul stradal, sunt situații în care mai multe familii locuiesc la aceeași adresă și, desigur, sunt câteva elemente de clarificat din punct de vedere procedural între ministerele care au atribuții în asigurarea acestor tichete și alimentarea lor cu bani”, a spus Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

El precizează că procedura va începe la 1 februarie: „Deși termenul inițial termenul era ca oamenii să poată beneficia de aceste tichete începând cu 1 martie, există varianta ca începând cu 20 februarie să poată folosi banii de pe tichete”.