AUR cere demiterea ministrului Sportului: ‘O nouă sfidare la scenă deschisă față de Statul Român, marca UDMR!’

sursa foto: antena3.ro

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere demiterea ministrului Sportului, Eduard Novak, după ce acesta a postat pe pagina sa de Facebook o prezentare a strategiei naționale pentru sport realizată în limba maghiară și subtitrată în limba română.

„Cerem președintelui României și prim-ministrului să acționeze neîntârziat pentru protecția Constituției. O nouă sfidare la scenă deschisă față de Statul Român, marca UDMR! Ministrul Sportului, Eduard Novak a postat pe pagina sa de Facebook o prezentare video a strategiei naționale pentru Sport realizată în limba maghiară și subtitrată în română. Pentru a nu lăsa nicio interpretare asupra caracterului oficial al discursului, Novak vorbește sub sigla Ministerului Sportului din România”, transmite AUR.

AUR reamintește că Novak este „autor sau protagonist al unui lung șir de incidente în care defăima sau ignora însemnele de stat sau imnul României” și că acesta „nu și-a ascuns niciodată convingerile separatiste și s-a erijat într-un promotor al autonomiei pe criterii etnice pentru zona Harghita – Covasna”.

„Prezentarea unei strategii naționale de dezvoltare într-o limbă neoficială a statului nu este doar o lipsă totală de respect față de poporul român, dar și o contestare agresivă și fățișă a suveranității României. Un astfel de exponent al revizionismului maghiar nu are ce căuta în Guvernul României și nu merită privilegiul de a reprezenta în niciun fel Statul Român”, mai spun cei de la AUR.

Reprezentanții AUR adaugă că premierul Nicolae Ciucă, ca „președinte al partidului care a făcut Marea Unire și general în rezervă al Armatei Române” trebuie să își facă datoria „și să îndepărteze din Guvern oficina revizionismului maghiar și falanga extremismului de la Budapesta, UDMR”.