Concluzia UBB în scandalul de plagiat al lui Lucian Bode. Reacția ministrului de Interne

sursa foto: digifm

Comisia de etică a Universității Babeș‐Bolyai din Cluj‐Napoca a analizat lucrarea de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode și a constatat „o serie de abateri de la bunele norme de publicare: erori de citare și unele fragmente plagiate”.

„Cu privire la aspectele privind standardele de etică în teza de doctorat cu titlul: „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual”, susținută de dl. Lucian‐Nicolae Bode în anul 2018, la Universitatea Babeș‐Bolyai din Cluj‐Napoca, sub îndrumarea coordonatorului Prof. Univ. Dr. Adrian Liviu IVAN, Comisia de etică a UBB constată o serie de abateri de la bunele norme de publicare: erori de citare și unele fragmente plagiate”, se arată în concluziile cercetării.

Politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs, susține ministrul de Interne Lucian Bode, într-o primă reacție după ce UBB Cluj a publicat rezultatele evaluării în urma analizei asupra tezei sale de doctorat.

„Verdictul UBB: Teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor acordat în anul 2019 este menținut. Recent, UBB s-a pronunțat în legătură cu respectarea normelor de redactare academică în teza mea de doctorat, iar rezultatul verificărilor nu schimbă cu nimic evaluările inițiale ale tezei. În urma verificărilor, Comisia de Etică a UBB mi-a recomandat remedierea erorilor de citare care au survenit în cuprinsul a mai puțin de 7 pagini (2.95%) din totalul celor 220 de pagini ale tezei. În niciun moment nu mi-am însușit ideile altora și nici nu am dat impresia că-mi aparțin”, a scris marți pe Facebook Lucian Bode.

Acesta suține că, în urma analizelor efectuate până acum, „nu rezultă cu certitudine intenția vădită de încălcare a regulilor și tehnicilor de citare academică” și că citarea eronată este considerată o deviere de la normele de redactare academică și trebuie corectată.

Lucian Bode susține că, împreună cu editura, va revizui printr-o erată erorile de citare problematice din cele 7 pagini, deși spune că nu are această obligație legală.

„Așadar, politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs. Situația în care se află este penibilă și ridicolă! Este un maxim de superficialitate de care au dat dovadă. Am văzut de-a lungul timpului că folosesc această schemă de compromitere, creează o poveste, apoi o vând în online indiferent de consecințe pentru că la final nu îi interesează dacă se verifică sau nu adevărul. Tot ce fac ei are doar un scop electoral, motiv pentru care fabrică un <adevăr> doar al lor pe care îl promovează sperând să câștige puncte electorale”, a adăugat ministrul.

 

1 thought on “Concluzia UBB în scandalul de plagiat al lui Lucian Bode. Reacția ministrului de Interne

Comments are closed.