Ciolacu, întrebat dacă a cerut demiterea ministrului Energiei: ‘În luna mai vă răspund’

sursa foto: europa fm

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat marţi seară, la România TV, că nu are atribuţii în schimbarea vreunui ministru, el fiind întrebat dacă în şedinţa coaliţiei de marţi s-a discutat remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu. Ciolacu a precizat că va răspunde, dacă este mulţumit sau nu de prestaţia lui Popescu, în luna mai, când va prelua conducerea Guvernului României.

„Nu eu fac evaluarea miniștrilor. Evaluarea miniștrilor o face prim-ministrul. Dacă nu a venit până acum cu o solicitare de schimbare înseamnă că este de acord întrebat”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat, mai departe, la România TV, dacă omul politic Marcel Ciolacu este mulțumit de prestația lui Virgil Popescu, liderul social-democrat a spus: „categoric în luna mai am să vă răspund la această întrebare, când o să preiau funcția de prim-ministru. În acel moment constituțional eu am dreptul să îmi asum sau nu un membru al Guvernului”.

Rotația va avea loc, a afirmat Ciolacu, deoarece președintele Klaus Iohannis a luat act de acordul politic încheiat între PSD, PNL și UDMR.

În urmă cu o lună, Marcel Ciolacu declara că nu este „un fan al domnului ministru de la Energie”, dar a infirmat informația potrivit căreia PSD ar putea cere în coaliţie demiterea lui Virgil Popescu, după demisia lui Dîncu.