Nicușor Dan salută decizia Guvernului și îl atacă pe Marcel Ciolacu: ‘Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureştenilor’

sursa foto: digi24

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a salutat decizia Guvernului de a crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru „a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat”.

„Salut decizia Guvernului din această seară potrivit căreia va crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat. Decizia este absolut necesară pentru a putea trece de această iarnă şi pentru a ajunge la zi cu datoriile către Termoenergetica”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a reamintit că a propus „de mai bine de un an de zile această soluţie ministrului de Finanţe, însă ea a fost ignorată cu bună ştiinţă la ordinul şefului de partid, Marcel Ciolacu”.

„Mă bucur că premierul Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureştenilor”, a completat edilul general.

Guvernul a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din acest an. Această rectificare, care va fi pozitivă, are în vedere o creştere a veniturilor bugetului general consolidat cu 500 milioane lei, arată comunicatul de presă al Executivului. Deficitul bugetului scade de la 5,84% la 5,74%. Totodată, a fost decisă crearea cadrului legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat.