Ciolacu susține că pe piața energiei ‘e o speculă’: ‘Ministerul Energiei trebuie să vină neapărat cu propuneri’

sursa foto: digi24

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți, că pe piața de energie din România „e o speculă”, iar Ministerul Energiei trebuie să vină „neapărat” cu propuneri.

„Trebuie să găsim o soluţie tehnică pentru vârfuri, când nu există soare, de exemplu, sau nu este vântul necesar de a veni energie eoliană, acolo sunt nişte vârfuri de 10 sau 15%, când va trebui făcut importul, dar de asta suntem interconectaţi la Europa”, a arătat Ciolacu.

El a arătat că nu consideră corectă „diferenţa de preţ imensă, de speculă, mai exact, neimpozitată, cum sunt impozitaţi producătorii. ”Deci este o zonă total liberă şi nereglementată, de o perioadă destul de lungă de timp”, a adăugat el.

„De exemplu, noi, statul român, dă certificate verzi pentru energia verde. Statul român, să dai certificate verzi, iar energia verde din România, produsăî în România, să o exportăm sunt lucruri bizare, unde ministerul Energiei neapărat trebuie să vină cu nişte propuneri”, a mai comentat el.

Marcel Ciolacu a mai spus că la 1 septembrie vor intra în vigoare măsurile pentru compensări de prețuri și măsuri sociale, pe care le vede pe pe termen mai lung, până în 2025.