Ciucă: ‘În situație de criză există o singură soluție – investiții, investiții și iarăși investiții’

sursa foto: gov.ro

„În situație de criză există o singură soluție – investiții, investiții și iarăși investiții”, spune premierul Nicolae Ciucă, care a fost prezent la ceremonia de semnare a convențiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS.

„Este un eveniment cât se poate de binevenit, pentru că el marchează un parteneriat, un eveniment cât se poate de onest între guvern, între mediul de afaceri și între bănci. Practic, nu dorim altceva decât să asigurăm în continuare antreprenorii din România că la nivelul guvernul și la nivelul celorlalte instituții ale statului, precum și la nivelul sistemului bancar căutăm soluții astfel încât să putem să sprijinim mediul de afaceri și să reușim ca prin măsurile pe care le luăm, să asigurăm menținerea unei dinamici corespunzătoare economiei românești”, a spus Nicolae Ciucă.

El a afirmat că „în situație de criză există o singură soluție – investiții, investiții și iarăși investiții”.

„Ca atare, prin tot ceea ce am întreprins și vom întreprinde în continuare, vom continua să susținem mediul de afaceri și vom folosi toate resursele financiare la dispoziție, atât cele de la bugetul de stat, cât și cele care ne provin din fondurile europene. Trebuie să depășim această situație. Nu o putem face decât împreună”, a mai spus premierul.

Conform prevederilor Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat, schema de ajutor de stat poate fi accesată până la data de 31 decembrie 2022 și oferă accesul la finanțări de maxim 10 milioane lei pentru proiectele de investiții/beneficiar și de maximum 5 milioane pentru capital de lucru. Procentul de garantare poate atinge până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanțărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiții și de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Ajutoarele de stat pot ajunge până la 500.000 Euro/întreprindere/UAT, cu excepția domeniului producției primare de produse agricole, unde beneficiarii pot primi până la 62.000 euro/întreprindere sau de 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii și pescuitului.