Majorarea pensiilor românilor, mutată de Coaliție la Bruxelles. Anunțul lui Ciolacu

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat marți că este posibil să meargă împreună cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles pentru a avea negocieri privind creșterea pensiilor.

„Este posibil ca atât prim-ministru, cât şi eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană. (…) „În acest moment, prim-ministrul colectează de la absolut toţi miniştri un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că subiectul creșterii pensiilor nu a fost abordat în ședința de luni a coaliției de guvernare, dar că el susține măsurile anunţate de către Partidul Social Democrat, respectiv creșterea pensiilor cu 10% și majorarea salariului minim la 3.000 de lei.

„Nu. Au început deja discuţiile pe bugetul pe anul viitor. Am anuntat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte, de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a mai spus Ciolacu.