Ciucă, întrevedere cu delegația Fondului Proprietatea. Discuţiile au vizat şi pregătirile pentru listarea la BVB a Hidroelectrica şi Salrom

sursa foto: digi24

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Fondului Proprietatea, cu această ocazie fiind analizată evoluţia investiţiilor gestionate de FP şi a fost prezentat stadiul pregătirilor pentru listarea la bursă a acţiunilor pe care acest fond le deţine la companiile Hidroelectrica şi Salrom, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Listarea celor două companii la Bursa de Valori Bucureşti, susţinută de Guvernul României, face parte din viziunea implementată la nivelul Executivului pentru a îmbunătăţi guvernanţa şi transparenţa companiilor pe care le deţine. Acest demers va contribui la dezvoltarea pieţei locale de capital, care are un rol fundamental în dezvoltarea companiilor româneşti şi accesul lor la finanţare care să le poată dinamiza investiţiile. Consolidarea investiţiilor va întări economia”, a declarat premierul, citat în comunicat.

Finalizarea cu succes a listării unui pachet consistent din acţiunile Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti va permite României, potrivit sursei citate, să îndeplinească la termen obiectivul stabilit în cadrul PNRR, la sfârşitul primului semestru al anului viitor.