Ciucă, ordin pentru miniștri pentru reducerea consumului la energie: ‘Să fim un exemplu’

sursa foto: digi24

Premierul Nicolae Ciucă a cerut un plan la nivelul Guvernului în ceea ce privește reducerea consumului de energie.

„În urmă cu o săptămână am adoptat modificarea ordonanței 27 pe măsurile energetice. A avut loc reuniunea miniștrilor energiei și ministrul Popescu a participat la această activitate. De asemenea, sunt semnale și avem astăzi un mesaj transmis de președintele Consiliului Europei, legat de măsurile care se întreprind la nivelul UE, astfel încât să putem să gestionăm situația legată de criza prețul energie. Sunt măsuri care trebuie coordonate. Putem să constatăm că măsurile luate în OUG sunt aliniate la intențiile pe care Comisia le-a prezentat și pe care le vor concretiza într-o decizie în viitorul apropiat. Așa cum am discutat în ședințeie de guvern anterioare, dincolo de aceste măsuri este nevoie să luăm măsuri la nivel guvernamental, instituțional, pentru reducerea risipei. Au fost și sunt disucții pe măsuri concrete pentru a eficientiza consumul de energie electrică și a reduce risipa”, a spus la începutul ședinței de guvern Nicolae Ciucă.

Premierul a cerut ca, peste două săptămâni, să privească un plan la nivelul Guvernului în ceea ce privește reducerea consumului de energie.

„Fecare minister să-și ia măsuri astfel încât să putem să fim un exemplu în ceea ce privește reducerea risipei la nivelul instituțiilor statului”, a conchis Ciucă.