Ciolacu participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon, Shinzo Abe

sursa foto: digi24

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe, organizate la Tokyo pe 27 septembrie. La eveniment va fi prezentă și Kamala Harris, vicepreședinte SUA.

„În data de 27 septembrie vor fi organizate la Tokyo funeralii de stat în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe. Ulterior, în aceeași zi, participanții sunt invitați la Casa de oaspeți a Premierului Japoniei, pentru un eveniment numit Greeting Occasion, în cadrul căruia se va prezenta salutul Prim-ministrului Japoniei Kishida Fumio, ministrului afacerilor externe japonez Hayasi Yoshimasa și doameni Akie Abe, văduva fostului prim-ministru Abe. Pentru evenimentele de la Tokyo s-a confirmat prezența unui număr important de înalți demnitari, între care vicepreședintele SUA Kamala Harris, președintele Consiliului UE Charles Michel, precum și președinți de foruri legislative, prim-miniștri, miniștri și alți oficiali din numeroase țări”, potrivit unui memorandum aprobat miercuri de Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Ciolacu urmează să aibă întâlniri bilaterale cu președintele Camerei Reprezentanților japoneze, Hosoda Hiroyuri, și cu Henrik Dam Kristensen, președintele Parlamentului Regatului Danemarcei.

Conform memorandumului, din bugetul Camerei Deputaților urmează a fi asigurate cheltuielile de transport internațional aerian, cazare, diurnă, cheltuieli pentru cadouri simbolice și de protocol, asigurări contra accidentelor și de sănătate și cheltuieli necesare efectuării testelor pentru Covid 19.

Marcel Ciolacu va fi însoțit de o consilieră de la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților.