Cseke Attila: Până în prezent, am semnat contracte de aproape 19 miliarde de lei prin PNRR

sursa foto: digi24

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunțat că a semnat 175 de noi contracte finanțate prin componenta Fondul Local și că astfel contractele de finanțare semnate până acum ajung la aproape 19 miliarde de lei.

Potrivit ministrului, noile contracte au fost încheiate între autoritățile publice locale din 132 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare totală de 1.403.005.725,73 de lei.

Acestea vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin construirea de piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan și achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ, precum și elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 2.424 contracte de finanțare, în valoare totală de 18.812.063.283,19 de lei, a precizat Cseke Attila.